Diskutera alltid ditt provsvar med en veterinär. Det kan vara din stallveterinär, smådjursveterinär eller någon annan som du brukar ha kontakt med. Vidilab har också egna veterinärer och experter knutna till laboratoriet.

Häst

För råd om häst och eventuell receptförskrivning, ring Lötsberga djurklinik där ansvarig professor och leg veterinär Hans Kindahl finns. Telefonnummer: 0738 29 50 09 eller 0708 59 25 58 (måndag till fredag). Webbplats: www.lotsbergadjurklinik.se

Hästrådgivning för våra norska kunder

Kontaktinfo:
Dyrlege Niels Tellerup, DVM
Horse-Vet AS
Tlf. +47 468 30 364
post@horse-vet.no

Smådjur

För rådgivning om smådjur kontakta leg veterinär Anna Olverling. Anna har jobbat som smådjursveterinär sen 2006. Hon jobbar huvudsakligen på djursjukhus men rådger även på FirstVet.
Anna har även flera publicerade forskningsartiklar från forskning på Karolinska Institutet. Hon har ett specialintresse för exotiska djur, främst kaniner och gnagare.

Anna kan nås via Vidilabs växel telefon 0171-441260 med knappval 2-3 eller på mail smadjursveterinar@vidilab.se

Lämna ett tydligt besked om ert namn, telefonnummer och frågeställning samt ert KMS-nummer (provsvarsnumret).
Anna kontaktar därefter er – som utgångspunkt inom ett dygn. Rådgivningen är gratis och ingår i analysen.

Får

För rådgivning om får kontakta leg veterinär och MVD Olof Schwan. Telefonnummer 0705 90 27 76 (måndag till fredag).

Övriga djurslag

För råd om övriga djurslag, ring labbet på telefonnummer 0171-44 12 60. Vi kontaktar lämplig expertis inom området och återkommer med svar. Bland andra har vi professor Johan Höglund knuten till laboratoriet som parasitologisk expertis.

Nöt

Vidilab har ett avtal med Gård och Djurhälsan vad gäller rådgivning för nötkreatur. Ring Gård och Djurhälsans växel på 0771 – 216 500 och fråga efter nöthälsoveterinär. Alternativt kan du besöka http://www.gardochdjurhalsan.se/ för att hitta nöthälsoveterinär i närheten. Här hittar du alla veterinärer.

Då samtalstiden är begränsad och många ringer gäller rådgivningen endast parasitologiska frågeställningar. Om veterinären inte har möjlighet att ta ditt samtal går det bra att lämna meddelande för att ringa upp senare.