Vidilab är Nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik.

Labbet bemannas året runt av ca 20 personer med olika utbildning. Under vissa perioder (april-juni och eventuellt sep-nov) behöver vi anställa extra personal för att klara av de provmängder som kommer med post från alla delar av landet. Arbetet går ut på att hantera de prover som kommer och att leverera snabba svar med hög noggrannhet och kvalitet till kunden.

Proverna ska märkas, registreras, prepareras, avläsas och utbesvaras. De olika momenten kräver olika kompetens och vissa moment klaras av med en kortare utbildning på laboratoriet. Viktiga egenskaper hos dig som ska jobba hos oss är kvalitetstänkande, noggrannhet, förmåga att arbeta i team samt stresstålighet då det framför allt under högsäsong kan bli hög arbetsbelastning.

Flexibilitet är också en fördel då arbetstider och arbetsbelastning kan variera och du måste kunna anpassa dig efter det. Det är också ett plus om du kan tänka dig att komma in med kort varsel.

Våra ledstjärnor och värdegrundsord är mycket viktiga för oss och du kommer få ta del av dom tidigt i processen. Det vi erbjuder är en arbetsplats med en mycket inkluderande och god stämning. Även om arbetet kanske inte är det glamorösaste har vi väldigt roligt tillsammans.

Lediga tjänster

Laboratorieingenjör foder / Husdjursagronom

Vidilab är Nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik och foderanalyser. Vidilab är ett starkt värdedrivet företag där ledorden är nyfikenhet, öppenhet, tydlighet, ansvarsfullhet, respekt och inkluderande. Hos oss kommer du arbeta i en expansiv fas på ett ackrediterat laboratorium som värderar kvalitet och personligt bemötande högt.

Beskrivning av tjänsten

Är du en person som brinner för foder och analyser samt gärna har kontakt med lantbrukare? Trivs du med en arbetsplats där alla välkomnas? Då finns det en plats för dig hos Vidilab.

Vidilab är störst i Norden på parasitologisk träckprovsdiagnostik från djur och nu satsar vi extra på att vår foderverksamhet skall utökas. Vi behöver en nyckelperson i denna utveckling som ska ha ett operativt ansvar för kvaliteten på foderlaboratoriet samt agera kontakt utåt mot våra kunder. Vår foderverksamhet inkluderar grovfoderanalyser på näringsinnehåll (NIRS) och mineraler (ICP-MS).

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats där det är teamet som gör verksamheten framgångsrik. Du kommer att arbeta i en grupp på ca 10 personer där en del personer arbetar i foderverksamheten och en del på parasitlaboratoriet.

  • Du kommer att ha ansvar för metoder och kvalitet inom foderverksamheten.
  • Du kommer ha mycket kontakt med våra foderkunder och sälja våra analyser samt hjälpa till vid frågor om provsvar etc.
  • Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter på foderlaboratoriet i varierande omfattning beroende på säsong och ska mycket god kännedom om analyserna.
  • I tjänsten ingår även kontakt med våra leverantörer av referensanalyser som används i kvalitetssäkringen av våra analyser.
  • Laboratoriets verksamhet är beroende av ett välfungerande team som tillsammans hjälps åt att analysera proverna som anländer varje dag. Därför lägger vi stor vikt vid att du som person är social och kan samarbeta bra i grupp.

Kvalifikationer

För den här tjänsten ser vi att du är utbildad husdjursagronom. Du ska ha god kännedom om praktisk vallproduktion och även utfodring av såväl nötkreatur som häst. Erfarenhet av analyser och kvalitetsarbete är meriterande. Du ska ha god kommunikationsförmåga och gilla kontakter med både leverantörer och kunder.  

Du vill arbeta på ett mindre företag som ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Att hjälpa andra är en självklarhet för dig och du drar dig inte för att hugga i där det behövs. Du ska ha ett intresse för djur och deras välmående samt ett extra intresse för foderanalyser. Då arbetet är säsongsberoende är det viktigt att alla hjälper till när det blir mycket att göra.

Omfattning: Heltidstjänst avseende dagtid
Tillträde: Omgående

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan ansökningstiden gått ut.

Sista ansökningsdag: 30:e Juni

Skicka din ansökan till:
personal@vidilab.se  märk ansökan med Foder

Vid frågor kontakta Laboratoriechef Linda Forsbäck
linda.forsback@vidilab.se
070–6330713

Välkommen med din ansökan!

På Vidilab arbetar olika kategorier av personal och ibland behöver vi rekrytera lämpliga personer.

Fast personal, personer med minst tre års högskoleutbildning  

Hos oss jobbar bland annat biomedicinska analytiker (BMA), husdjursagronomer, en veterinär och en civilingenjör. Även andra högskoleutbildningar kan vara aktuella. Hos oss sker en anpassad upplärning under minst sex månader innan personen har fått kompetens på alla områden. Är du BMA (eller har liknande utbildning), maila gärna din intresseanmälan och ditt CV till personal@vidilab.se så kontaktar vi dig.

På FoU-avdelningen jobbar en civilingenjör och en forskningsassistent.

Fast personal, utbildade på företaget

Viss personal har fått sin utbildning internt genom att genomgå vissa program för att därefter få begränsad kompetens.

Tillfällig personal, upplärda på företaget

Under vår största högsäsong som infaller april-juni varje år då många djur provtas före betessäsongen anställer vi väldigt mycket personal.

September-oktober infaller en andra mindre högsäsong då djur provtas efter betessäsongen och då anställer vi också personal.

De flesta går på timmar och kan komplettera med andra aktiviteter och en del anställs under perioden. Då posten styr dagens verksamhet bestäms arbetstiden utefter provingången, vissa dagar mer, vissa mindre.

Vi behöver extrapersonal i två olika kategorier:

  1. Prepareringspersonal. Du utför enkla moment för att förbereda prover för avläsning. Kraven är noggrannhet, samarbetsförmåga och stresstålighet.
  2. Inregistreringspersonal. Du registrerar prover i vårt labbdatasystem. Kraven är stor datorvana, noggrannhet och stresstålighet.

* Vidilabs integritetspolicy